Hoppa till innehåll

Samla lånen och få pengar över

Du gillar myter och historia. Dessvärre har du inte nog mycket pengar för att få resa till spännande platser eller köpa intressanta historiska föremål som du vill ha. Då är det smart att samla lånen så att du omgående får mer pengar på kontot.

Samla dina lån

Vad innebär det då att samla lånen? Jo, att du tar ett stort lån som kan betala av alla dina mindre lån. Den största fördelen med det är att du slipper små kreditlån med hög ränta. Ju högre lånesumman är, desto lägre ränta har du. Ska du låna till en dator för 15 000 kronor får du högre ränta på skulden, än om du lånar till ett hus på 2 miljoner. Den andra fördelen med att samla dina lån är att du minskar antalet räkningar som du ska betala varje månad. Räkningar som kan få förseningsavgifter eller betalanmärkningar. Det är klokt att undvika både hög ränta och inkasso. Hos Axo Finans kan du samla dina lån och redan vid nästa månadsskifte se en skillnad på bankkontot. För många är att samla lånen det första steget för att få mer pengar på kontot i framtiden. Gå in på Axo Finans och samla dina lån och få pengar över.

Mer pengar på kontot

Du kommer alltså redan vid månadsskiftet se ett högre saldo på ditt bankkonto. Istället för att du har betalat tre-tio mindre räkningar med hög ränta, så har du alltså bara betalat av på ett lån. Det är både räntan och hur mycket du måste betala som minskar. Det är väldigt skönt. Nu är det klokt att du verkligen använder pengarna på ett bra sätt. Även om du längtar efter att få resa till ett historiskt ställe eller köpa något roligt, så bör du ha lite is i magen. Fråga dig hur du vill att din ekonomi ska se ut om 1, 5 och 10 år. Vill du leva med stress eller vill du klara lågkonjunktur och högre elräkningar på ett bra sätt? De pengar du får över bör du använda för att betala av ditt lån i snabbare takt. Det är även smart att börja spara och investera i aktier och fonder. Så får du en bättre ekonomisk grund att stå på.

Myter och historia

Naturligtvis bör du använda en del av pengarna på något som du verkligen gillar. Det som är bra med historia och myter är att du själv väljer hur dyrt eller billigt intresset ska vara. Du kan göra en resa till en arkeologisk utgrävning, men du kan också läsa böcker hemifrån. Om du drömmer om att åka iväg någonstans, som till Medeltidsveckan i Visby, kan det vara smart att du börjar lägga undan pengar till det. Skapa ett särskilt konto för just historiska resor, föremål och spel. Lägg undan pengar varje månad. När du sedan har sparat ihop nog mycket får du göra din resa eller köpa vad du vill. På så sätt får du både bra ekonomi, samtidigt som du kan hålla på med dina intressen.

Myter och historia