Hoppa till innehåll

Myterna om sjunkna städer

Det finns många historiska platser att besöka runt om i världen för den som vill undersöka relationen mellan myt och verklighet. Det antika Grekland finns fortfarande kvar i litteraturens värld och i vår fysiska värld med sina ruiner och tempelrester från guldåldern. Dessa ruiner och platser kan besökas och som turist kan du fotografera där du får. Bilderna kan du sedan framkalla på myfujifilm.se och beställa hem dem i form av till exempel fotokonst, väggdekorationer eller en fotobok.

Det finns dessutom en hel värld av både myter och historia att upptäcka i de arkeologiska städer vars rester fortfarande finns kvar på havets botten. Om du kan dyka kan du följa med på expeditioner till Heraklion i Egypten. Staden sjönk troligen i samband med en jordbävning. Skepp, tempel, statyer och byggnader står kvar som de en gång stod och de kan lära forskare och arkeologer en hel del om det forntida Egypten. Staden har omnämnts i texter men forskareliten trodde länge att den bara var en myt.

Det finns fortfarande mytomspunna städer som till exempel Atlantis som tros ha sjunkit i havet, men som aldrig har hittats. Det vore ett minne väl värt att bevara och låta framkalla bilder av, om Atlantis en dag skulle visa sig gå från myt till livslevande ruiner på havets botten.

Myter och historia