Hoppa till innehåll

Var på rätt sida av historien

  • av

På den här sidan kan du läsa om viktiga delar av vår historia såväl som att du kan lära dig mer om olika myter. Men det är viktigt att komma ihåg att vi alla är en del av historien och skriver den tillsammans. Just nu pratar många om klimatförändringarna och att det är viktigt att vi alla gör det vi kan för att framtiden ska bli dräglig för kommande generationer. Därför kan du i det här inlägget få några förslag på hur du kan vara på rätt sida av historien och bli mer miljövänlig.

Installera solceller

Ett bra sätt att bli mer självförsörjande, spara pengar och samtidigt bli mer miljövänlig är genom att installera solceller på ditt tak. Solceller omvandlar solens energi till förnybar el och du kan därmed stå för din egna strömförsörjning.

Börja sopsortera

En annan sak du kan göra för att minska på utsläppen är att börja sopsortera. Det är viktigt att olika saker läggs i olika kärl eftersom soporna bränns i olika grader. Om allt är blandat behöver de brännas flera gånger och dessutom släpper de ifrån sig mer gifter. Plast är ett bra exempel på ett material som det är särskilt viktigt att sopsortera.

Minska konsumtionen

Sist men inte minst ska du tänka på att bara köpa det du behöver och använder dig av. Idag finns det miljövänligare alternativ både vad gäller kläder och mat.