Hoppa till innehåll

Myter och historia bakom villaförsäkringar

  • av

Iden med försäkringar kan i Sverige spåras hela vägen tillbaka till medeltiden, där principen var att ett flertal försäkringstagare la en summa pengar i en gemensam pott som sedan användes för att hjälpa den försäkringstagare vars hus brann ner.

Myter

Idag finns det flera sorters hemförsäkringar som täcker olika delar av en persons hem eller egendomar. Därför är det viktigt att veta vad försäkringarna man har täcker. Där finns flera myter om försäkringar idag som många tror på och agerar utefter. Det många inte alltid är medvetna om är att det finns olika sorters försäkringar för ett hem. Speciellt villaägare måste vara uppmärksamma på vad de tecknar för att inte stå utan ett fullt skydd.

Hemförsäkring eller villaförsäkring?

Boende i en villa bör se till att ha både en hemförsäkring och en villaförsäkring. För att få en utförlig beskrivning på skillnaden av de två finns mycket information att hitta på villaförsäkring, här kan man även hitta förslag på populära försäkringar för villor. Väldigt generellt försäkrar en hemförsäkring dig och dina ägodelar – det som finns i ditt hem. En villaförsäkring täcker själva huset, vilket är varför man bara behöver en hemförsäkring i en lägenhet.

Det finns även de som tror att en försäkring alltid täcker alla som bor på en adress, i många fall måste personer också vara listade på försäkringen för att få fullt skydd. På grund av många sådana myter, eller skillnader i olika försäkringar är det viktigt att läsa på så att en försäkringstagare kan vara insatt i vad för försäkringar som behövs. Annars kan en person med en full hemförsäkring stå utan hjälp när det är en villaförsäkring som behövs.