Hoppa till innehåll

Lyssna på myter i bilen

  • av

För dig som älskar gamla myter finns det idag ett enormt utbud av bra ljudböcker och poddar. Kör du ofta bil är det ett perfekt tillfälle att lyssna på gudarnas och hjältarnas äventyr. Egyptisk, grekisk, nordisk, sydamerikansk mytologi – du väljer själv vad du föredrar.

Skaffa appar för sagorna och laddboxen

Om du pendlar mycket med din bil är det kul att ha myter i bakgrunden under vägen. Har du elbil är det extra tyst i bilen och du kan höra varje detalj. Förbered dig genom att skaffa en eller flera laddboxar, till exempel easee laddbox som inte bara stödjer många appar utan också kommer i snygga färger. Medan du ändå håller på kan du välja vilka myter du vill lyssna på. Kanske Mythos som både är skriven och intalad av Stephen Fry eller varför inte Neil Gaimans bok om nordisk mytologi som är inspelad av Tom Hiddleston? Han fick nyligen en egen tv-serie med sin omåttligt populära rollfigur Loki och hans röst passar perfekt i tråkiga bilköer eller under resan med tonårsbarnen.

De mest ekonomiska alternativen

När du ska ladda bilen eller skaffa en streamingtjänst med mytologi har du möjlighet att välja de billigaste alternativen. En easee laddbox låter dig välja laddningstillfälle när elen kostar minst vilket är särskilt användbart i dessa tider. Även streamingtjänsterna har många bra erbjudanden, och du kan ofta få prövotider i några veckor eller till och med en månad. För gamla böcker om myter finns det också gratisinspelningar att ladda ner från internet, exempelvis sidan Librivox som bara har inspelningar från böcker som tillhör den allmänna egendomen.